Polki.pl
kom. (9)

Czeskie knedliczki

Składniki

  • 4 jajka

  • 6 kajzerek
  • 50 dag mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania

Jajka wbij do miski i wymieszaj z solą, dodaj mąkę, ponownie dobrze wymieszaj. Wlej mleko, wymieszaj.

Bułki pokrój w kostkę, połącz z ciastem. Przykryj ściereczką i odstaw na pół godziny.

Uformuj 4 podłużne knedle. Zagotuj wodę, posól ją, włóż knedle. Gotuj 15 minut z jednej strony, następnie odwróć i dogotuj po drugiej stronie.

Gotowe knedle pokrój w plastry.




Oceń 4,00 / 1
Redakcja poleca

Podobne w temacie Kuchnia czeska

  • Kołacz z nadzieniem...
  • Buchty z nadzieniem Przygotowujemy rozczyn z odrobiny mleka, cukru, mąki i całych drożdży. Po 30 minutach rośnięcia w...
  • Polędwica na śmietanie Polędwica na śmietanie Umyte, osuszone mięso naszpikowane kawałkami słoniny, osolone i opieprzone smażymy na oleju ze wszystkich...
  • Gulasz z dziczyzny Mięso wypłukać, nakroić na kostki i osolić. Słoninę pokroić w kostkę i rozpuścić w dużym garnku;...

Skomentuj Czeskie knedliczki

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się
Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne