Polki.pl
kom. (0)

Czekolada po meksykańsku

Składniki

  • 50 gram gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka mleka
  • 5 łyżek śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • szczypta chili
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania

Mleko, śmietanę i cukier puder mieszając podgrzać w garnuszku na małym ogniu. Nie doprowadzić do zagotowania, bo powstanie kożuch.

Czekoladę posiekać jak najdrobniej. Wrzucić do ciepłego mleka i śmietany (cukier puder powinien ładnie się rozpuścić), podgrzewać mieszając, aż czekolada całkowicie się rozpuści i nie będzie żadnych grudek.

Dodać szczyptę chili i cynamonu, rozmieszać aż do całkowitego połączenia.




Oceń 5,00 / 1
Redakcja poleca

Podobne w temacie Kuchnia meksykańska

  • Kurczak w sosie czekoladowym - mole poblano Kurczak w sosie czekoladowym -... W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy smalec i obsmażamy w nim ze wszystkich stron kawałki kurczaka, aż...
  • Żeberka z gorzką czekoladą Żeberka z gorzką czekoladą Czosnek i cebulę siekamy w drobną kostkę. Połowę czosnku podsmażamy w garnku na oleju z cebulą,...
  • Burito Burito Mąkę, sól wymieszać. Masło pokroić na drobne kawałki, utrzeć z mąką, dodać zagotowaną wodę,...
  • Guacomole Guacomole Miąż z avocado rozgnieść widelcem, połączyć z posiekaną cebulą, pokrojonym w drobną kostkę pomidorem.

Skomentuj Czekolada po meksykańsku

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Czekolada po meksykańsku

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne