Bryzol wieprzowy

Mięso oczyścić, umyć, pokrajać w poprzek włókien na porcje, zbić tłuczkiem i obtoczyć w mące. Rozgrzać mocno smalec na patelni, zrumienić z obu stron mięso, a następnie zmniejszyć ogień...
/ 10.10.2006 13:22

Składniki

  • 50 dag chudej szynki bez kości
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć, pokrajać w poprzek włókien na porcje, zbić tłuczkiem i obtoczyć w mące.

Rozgrzać mocno smalec na patelni, zrumienić z obu stron mięso, a następnie zmniejszyć ogień i dosmażyć na wolnym ogniu pod przykryciem.

Oprószyć solą i pieprzem. Na każdej porcji umieścić kawałek masła.

Redakcja poleca

REKLAMA